Clicky


Japanse ziekenhuizen kunnen aantal coronapatiënten niet aan

Japanse ziekenhuizen kunnen aantal coronapatiënten niet aan
26-08-2021 09:53 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

TOKIO - Japanse ziekenhuizen kunnen de aantallen coronapatiënten in het land niet aan. Steeds vaker worden ambulances met mensen die naar de eerste hulp moeten, geweigerd door een ziekenhuis.

Wekelijks worden meer dan 3000 ambulances door meer dan drie ziekenhuizen geweigerd, waardoor het meer dan een half uur duurt voor de patiënten in een ziekenhuis zijn. De helft van deze patiënten heeft Covid-19. Zeker vijf mensen zijn omgekomen doordat ze niet op tijd naar het ziekenhuis konden.

Japan heeft te maken met de grootste uitbraak van het coronavirus tot nu toe. Door de Delta-variant van het coronavirus stijgt het aantal gevallen flink de laatste weken, met als uitschieter meer dan 25.000 gevallen op een dag.

De zorg in Japan staat hoog aangeschreven, die zorgt er met preventieve zorg voor dat mensen erg oud kunnen worden. De meeste ziekenhuizen zijn in particuliere handen en het zijn vaak kleine locaties. Daardoor lijken ze niet goed opgewassen tegen een grote gezondheidscrisis. De onderlinge samenwerking verloopt moeizaam en er zijn weinig ic-bedden. Het aantal bedden op de intensive care wordt te langzaam uitgebreid, ondanks financiële steun van de overheid.