Clicky

 
Transport Online - Twee agenten en verdachte gewond bij schietincident in Dordrecht

Twee agenten en verdachte gewond bij schietincident in Dordrecht

Twee agenten en verdachte gewond bij schietincident in Dordrecht
25-08-2021 23:24 | Binnenland | auteur Redactie

DORDRECHT - Bij een schietincident op de De La Reystraat in Dordrecht zijn woensdagavond drie mensen gewond geraakt. Twee van de drie slachtoffers zijn agenten. Ze zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

Kort voor negen uur kwam er bij de politie een melding binnen dat op de Christiaan de Wetstraat in Dordrecht door een aantal personen overlast werd veroorzaakt. Zij waren tegen auto’s aan het schoppen, aan het schreeuwen, en gooiden spullen tegen deuren aan.

Wat er precies is voorgevallen vanaf het moment dat de agenten ter plaatse komen tot het moment dat het schietincident begon wordt onderzocht. Duidelijk is dat er geschoten is. Daarbij zijn twee agenten en een verdachte gewond geraakt.

Terwijl het toegesnelde ambulancepersoneel bezig was met hulpverlening aan de gewonde politiemannen, is in de omgeving door andere eenheden een grote zoektocht gestart naar de verdachten. Eén van de verdachten werd gewond aangetroffen op De la Reystraat. Hij is aangehouden en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mannen zijn ook aangehouden. Zij zitten vast op het bureau en worden gehoord.

De omgeving van de Christiaan de Wetstraat, de Toulonselaan en de La Reystraat is groot afgezet voor het sporenonderzoek. De forensische opsporing van de eenheid Den Haag is ter plaatse. Met getuigen die het incident hebben meegekregen gaat het onderzoeksteam in gesprek.

Omdat er ook door de politie is geschoten start de Rijksrecherche onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam een onderzoek. Dat onderzoek moet antwoord geven op de vraag wat zich precies heeft afgespeeld en wie daarin welke rol had.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,926
Diesel1,895

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden