Clicky

 
Transport Online - Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt ook onbetaald op Formule 1

Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt ook onbetaald op Formule 1

Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt ook onbetaald op Formule 1
25-08-2021 20:31 | Binnenland | auteur ANP

ZANDVOORT - Ook het Orkest Koninklijke Luchtmacht speelt zondag 5 september onbetaald bij de opening van de Dutch Grand Prix. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie woensdag laten weten.

De band Chef'special meldde eerder dat prins Bernhard, mede-eigenaar van het circuit, de groep vroeg om gratis op te treden tussen de races door. Chef'special weigerde dit, maar zangeres Davina Michelle besloot wel op het aanbod in te gaan. Zij zingt onbetaald het volkslied. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht begeleidt haar.

"Het werkt bij ons orkest anders dan bij artiesten zoals Chef'special, die per optreden betaald krijgen", legt de woordvoerder van Defensie uit aan het ANP. "De muzikanten zijn in vaste dienst van Defensie en doen de optredens die worden ingepland."

Niet gepast

Het gaat over het algemeen om optredens "die een koppeling met Defensie hebben. Denk aan 4 en 5 mei, Prinsjesdag of officiële gelegenheden waar de koning bij aanwezig is". Ook worden er vaak concerten gegeven op plekken waar omwonenden soms overlast ervaren van de luchtmacht, zoals plekken waar vliegbases zijn.

Het optreden bij de Grand Prix hangt deels samen met de vliegshow die Defensie er zou verzorgen. Deze zogenoemde flypast werd afgelast vanwege de situatie in Afghanistan. Het ministerie vond het niet meer gepast om de vliegshow te organiseren.

Over het doorgaan van de Formule 1-race is onder artiesten en festivalorganisatoren veel te doen. Ze zijn boos omdat voetbalwedstrijden en de Dutch Grand Prix, waarbij tienduizenden bezoekers aanwezig mogen zijn, wel doorgaan. Festivals mogen de komende tijd nog steeds niet. Ook stoort het de entertainmentsector dat het demissionaire kabinet niet reageert op de massale acties die de sector afgelopen zaterdag hield.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions