Clicky

 
Transport Online - China en Rusland versterken samenwerking Afghanistan

China en Rusland versterken samenwerking Afghanistan

China en Rusland versterken samenwerking Afghanistan
25-08-2021 14:45 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

PEKING - De leiders van China en Rusland hebben via de telefoon gesproken over de situatie in Afghanistan. Het ging onder meer over de samenwerking tussen de twee landen en het versterken daarvan.

Naast Rusland wil China ook met andere landen de communicatie versterken als het gaat om Afghanistan. President Xi Jinping riep in het gesprek met zijn Russische collega Vladimir Poetin op tot de bouw van een "open en inclusieve" politieke structuur door alle partijen in Afghanistan. Ook wil hij dat ze afstand nemen van terroristische organisaties.

Xi herhaalde ook dat China zich niet wil mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Afghanistan en de onafhankelijkheid en soevereiniteit van het land respecteert, aldus de krant China's People Daily.

Poetin zou hebben laten weten de standpunten en belangen van China in Afghanistan te delen en dat hij bereid is met China samen te werken om "te voorkomen dat buitenlandse troepen zich in Afghanistan mengen". Ook wil hij met China actie ondernemen tegen dreigingen van terrorisme en drugshandel uit Afghanistan, aldus het Kremlin.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,924
Diesel1,726

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions