Clicky


Meishan-terminal in China weer volledig geopend

Meishan-terminal in China weer volledig geopend
25-08-2021 11:25 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

ZHOUSHAN - China heeft een grote containerterminal in een van de drukste havens ter wereld weer volledig geopend, nadat die twee weken geleden werd gesloten vanwege een coronabesmetting bij een werknemer.

De Meishan-terminal is goed voor ongeveer een kwart van de containeroverslag van de haven van Ningbo-Zhoushan in het oosten van China. De terminal ging op 11 augustus op slot, toen een werknemer besmet bleek met de Delta-variant van het coronavirus. Havenarbeiders moesten vervolgens in quarantaine. De gedeeltelijke sluiting van 's werelds op twee na drukste containerhaven verergerde de opstoppingen bij andere belangrijke Chinese havens zoals Shanghai, Xiamen en Hongkong, doordat schepen werden omgeleid.

In mei moest de grote haven van Yantian in Shenzhen in het zuiden van China ook al een tijd sluiten door een uitbraak van corona.

De scheepvaartsector wordt dit jaar geteisterd door verschillende verstoringen zoals de tijdelijke opstopping van het Suezkanaal in maart en corona-uitbraken in verschillende grote havens in Azië. Die hebben vertragingen veroorzaakt in de wereldwijde toeleveringsketens. De problemen hebben ook gezorgd voor een stijging van de vrachttarieven voor containers tot recordhoogten.