Clicky

 
Transport Online - Ministers: protest in Harskamp 'harteloos' en 'verwerpelijk'

Ministers: protest in Harskamp 'harteloos' en 'verwerpelijk'

Ministers: protest in Harskamp 'harteloos' en 'verwerpelijk'
25-08-2021 10:43 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Ernstig en verwerpelijk. Zo omschrijft defensieminister Ank Bijleveld de uit de hand gelopen demonstratie die dinsdagavond plaatsvond bij een militaire kazerne in Harskamp, waar Afghaanse vluchtelingen worden opgevangen. Minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag noemde de demonstraties "harteloos", maar zegt dat de gulle en begripvolle reacties uit Nederland luider klinken.

Op het protest in het dorp in de gemeente Ede waren zo'n 250 mensen afgekomen. Rond 21.30 uur liep het uit de hand. De aanwezigen gaven geen gehoor aan oproepen van de politie om weg te gaan, er werden autobanden in brand gestoken en leuzen gescandeerd als "eigen volk eerst" en "Harskamp is van ons".

"Ik vind het verschrikkelijk, echt verschrikkelijk", zei Bijleveld woensdag. "Ik denk dat deze mensen eens echt naar de tv moeten kijken, wat er gebeurt in de wereld. Hoe blij we moeten zijn dat we vrij zijn en dat we kunnen doen wat we kunnen doen." De minister denkt dat "mensen zich niet het leed in de wereld realiseren."

"Als u in nood bent, wilt u ook opgevangen worden", zei ze richting de betogers. "Ik hoop dat ze zich dat realiseren."

Minister Kaag zei zich vooral te willen richten op mensen die een constructieve bijdrage leveren aan de opvang door bijvoorbeeld spulletjes te komen brengen. "Die laten zien dat we Nederland zijn, dat we tolerant zijn, dat we respect hebben en dat we er zijn voor mensen die in nood zijn. Dát is het echte antwoord en wat mij betreft zijn dat de Nederlandse waarden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions