Clicky

 
Transport Online - Vakbondsleden uitten zorgen over grondpersoneel Transavia

Vakbondsleden uitten zorgen over grondpersoneel Transavia

Vakbondsleden uitten zorgen over grondpersoneel Transavia

UTRECHT - De actieve leden van FNV Luchtvaart hebben grote zorgen over de huidige en toekomstige operatie en reputatie van Transavia. "Wij hebben per brief onze zorgen geuit, die gaan over de huidige en de toekomstige situatie van Transavia. Ook hebben wij Transavia laten weten stevige cao-onderhandelingen te gaan voeren voor de groep met een maansalaris tot anderhalf modaal, circa 3.988 euro, in het belang van de toekomst van het bedrijf", aldus een woordvoerder van FNV Luchtvaart.

Er zijn deze zomer grote tekorten in de grondafhandeling bij Viggo, waardoor passagiers te maken hebben met vertragingen en er veel problemen zijn met bagage. In deze onzekere coronatijd heeft de directie gekozen voor Viggo als nieuwe afhandelaar. "Viggo heeft geen enkele ervaring op Schiphol en blijkt nu niet in staat om de vliegtuigen af te handelen. Het geld wat nodig is voor herstel, vliegt er nu met bakken uit door denied boarding compensation, maaltijdvergoedingen, hotelovernachtingen en kosten voor het nasturen van bagage die niet op tijd kon worden geladen."
 
In de grondorganisatie is op veel afdelingen sprake van een hoge werkdruk. Er zijn de afgelopen jaren herstructureringen en  reorganisaties doorgevoerd die leiden tot onrust en onduidelijkheid. "Alle issues uit de operatie komen nu bij elkaar en men kijkt met lede ogen naar de ontstane chaos die landelijk breed wordt uitgemeten op social media en in de pers. Bij Transavia stond de passagierstevredenheid altijd hoog in het vaandel. Wij willen van de directie weten hoe de operationele problemen op korte termijn op worden gelost, om te zorgen dat de goede naam van Transavia zoveel mogelijk wordt gerepareerd", gaat FNV verder.

De cao-onderhandelingen staan voor de deur. "Wij staan voor kwaliteit en stabiliteit van het grondpersoneel. Wij willen voorkomen dat de grondorganisatie van Transavia hetzelfde overkomt als we nu bij Viggo zien. Op dit moment vertrekken goedgeschoolde werknemers bij Transavia naar beter betalende werkgevers binnen en buiten de luchtvaart. We willen niet over vijf jaar constateren dat onze arbeidsvoorwaarden zijn uitgehold, Transavia een onaantrekkelijker werkgever is geworden en de grondoperatie niet goed bemenst is."
 
FNV Luchtvaart zal daarom stevig inzetten op een loonsverhoging voor al het grondpersoneel tot anderhalf keer modaal, een jaarsalaris van 54.750 euro. Deze groep met een maandsalaris tot circa 3.988 euro per maand houdt de operatie van Transavia draaiende. "Wij willen dat er ook in de toekomst grondpersoneel wordt aangetrokken, die goed zijn ingewerkt en ook langere tijd werken bij Transavia. Hiervoor zijn aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden noodzakelijk. Dit sluit ook aan bij de overheidsvoorwaarden om werknemers tot anderhalf keer modaal zoveel mogelijk te ontzien."

Bijlage:

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,005
Diesel1,957

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden