Clicky

 
Transport Online - Biden blijft bij datum vertrek uit Kabul, vreest aanslag

Biden blijft bij datum vertrek uit Kabul, vreest aanslag

Biden blijft bij datum vertrek uit Kabul, vreest aanslag
24-08-2021 19:07 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - [update 20:25 uur] De Amerikaanse president Joe Biden blijft erbij dat de Amerikaanse troepen het vliegveld van Kabul op 31 augustus verlaten. Hij vreest een aanslag. Er kan echter een situatie ontstaan waardoor de missie van de Verenigde Staten wordt verlengd, aldus het Witte Huis na topoverleg tussen Biden en leiders van zes andere belangrijke landen (G7).

Een voltooiing van de missie over een week is afhankelijk van "voortdurende coördinatie" met de nieuwe Afghaanse machthebbers, de Taliban, benadrukte een regeringswoordvoerder. Zo moeten evacués toegang tot de luchthaven blijven krijgen. De president heeft de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken gevraagd om noodplannen, mocht een langere inzet nodig zijn. Biden bevestigde op de G7-top dat "we op schema liggen om tegen 31 augustus klaar te zijn", aldus het Witte Huis.

Biden wil liever niet langer blijven omdat de dreiging van een terreuraanslag steeds groter wordt. Europese landen hadden aangedrongen op een verlenging om alle Afghaanse bondgenoten te kunnen evacueren die zich bedreigd voelen door de radicaalislamitische Taliban. De Duitse bondskanselier Angela Merkel had al gezegd dat Biden niet overstag was gegaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions