Clicky


Rolling Stones-drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd overleden

Rolling Stones-drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd overleden
24-08-2021 18:47 | Showbizz | auteur ANP/AFP/RTR

LONDEN - Charlie Watts, de drummer van de legendarische Britse rockband The Rolling Stones, is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Londen. Hij stierf omringd door zijn familie, meldde zijn woordvoerder.

De rockband maakte onlangs bekend dat Watts vanwege zijn gezondheid niet mee zou doen aan de aanstaande Amerikaanse tournee van de band. Hij moest rust nemen na een medische ingreep. "Charlie was een geliefde echtgenoot, vader en grootvader en tevens, als lid van The Rolling Stones, een van de beste drummers van zijn generatie", aldus de zegsman.

The Rolling Stones met zanger Mick Jagger werden in 1962 in Londen opgericht. De groep ontpopte zich tot een de belangrijkste bands uit de geschiedenis van de rock-‘n’-roll en popmuziek. Watts sloot zich al vrij snel, begin 1963, bij de groep aan. Hij had eerder al met de groepsleden in een door hem opgericht bandje gespeeld.

Watts werd bekend als de 'stille man' van de losbandige groep, die de 'swinging sixties' kenmerkten met tijdloze hits als (I Can't Get No) Satisfaction. Als veruit het rustigste bandlid vormde hij een contrast met de energie en het charisma van vooral Jagger. Stoïcijns achter zijn drumstel gezeten, is hij decennialang voor veel drummers een grote inspiratiebron geweest.

Charles Robert Watts, zoals hij officieel heette, werd in 1941 geboren in Londen. Hoewel hij groot werd met een rockband, lag zijn hart bij de jazz. In de jaren 80 toerde hij met zijn big band met onder anderen Courtney Pine en Jack Bruce. In 1991 richtte hij een jazzkwintet op.

Ook Watts persoonlijke leven was een stuk rustiger dan dat van zijn medebandleden. Met roken was hij gestopt en drugs gebruikte hij nauwelijks, met uitzondering van een korte periode in de jaren 80. Wel kampte hij de jaren daarvoor met een alcoholverslaving. In 1964 trouwde hij met Shirley, die hij al kende voordat The Rolling Stones beroemd werden. Het stel kreeg in 1968 een dochter en bleef bij elkaar.