Clicky

 
Transport Online - VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Schiphol I aan Savills Investment Management

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Schiphol I aan Savills Investment Management

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Schiphol I aan Savills Investment Management
24-08-2021 15:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GEMERT - VDG Real Estate heeft VDG Warehouse Schiphol I met een totale oppervlakte van 23.650 m² verkocht aan Savills Investment Management. De koopsom bedroeg €47 miljoen. Fast Forward Freight huurt 13.600 m2 langjarig van deze duurzame ontwikkeling op Schiphol Trade Park.

Marcel Fleminks, Co-head Netherlands bij Savills Investment Management: “Deze acquisitie vormt een fraaie aanvulling op de snelgroeiende logistieke portefeuille van Savills Investment Management in Nederland. De multimodale bereikbaarheid én het uiterst duurzame karakter van VDG Warehouse Schiphol I past perfect bij onze investeringspolicy om duurzame waarde te creëren voor onze stakeholders."

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate: “Een uiterst duurzaam en natuurinclusief warehouse met deze unieke multimodale bereikbaarheid nabij Schiphol is uitzonderlijk. Een prachtig project waarbij we, samen met bouwer Unibouw, antwoord geven op de verdozingdiscussie en ons duurzame visitekaartje afgeven. Dat Savills Investment Management zich heeft aangediend als koper onderstreept dan ook de interesse in de nieuwe generatie logistiek vastgoed zoals VDG Warehouse Schiphol I.”

Fast Forward Freight, het bedrijf dat wereldwijd logistieke oplossingen biedt over zee, weg en door de lucht huurt ruim 13.600 m2. De overige 9.600 m2 is nog beschikbaar voor verhuur. Unibouw is in september 2020 gestart met de bouw van het natuurinclusieve VDG Warehouse Schiphol I en heeft het pand binnen elf maanden in augustus 2021 opgeleverd. Naast VDG Warehouse Schiphol I ontwikkelt VDG Real Estate tevens VDG Warehouse Schiphol II. Deze naastgelegen ontwikkeling omvat 10.000 m2 waarvan nog 2.900 m2 beschikbaar is voor verhuur.

1530 Real Estate trad op als adviseur van VDG Real Estate, CMS stond VDG Real Estate juridisch bij. Savills Investment Management werd begeleid door Dentons.

Ecologie en duurzaamheid

VDG Warehouse Schiphol is een groen modern warehouse dat als entreegebouw een ware blikvanger voor Schiphol Trade Park is. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen.

Naast de multimodale bereikbaarheid zijn de ecologische en duurzaamheidsprestaties van VDG Warehouse Schiphol noemenswaardig. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. VDG Warehouse Schiphol I zal daarnaast beschikken over een BREEAM-NL certificering ‘Excellent’ en scoort daarmee op het gebied van duurzaamheid hoger dan de wettelijke normen. Zo is het bedrijfspand onder meer uitgerust met LED-verlichting, warmtepompen, automatische zonwering en zonnepanelen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions