Clicky

 Onderzoek naar maker antisemitische muurschildering Steven Berghuis

Onderzoek naar maker antisemitische muurschildering Steven Berghuis
24-08-2021 14:40 | Binnenland | auteur Redactie

ROTTERDAM - Dat de overstap van vleugelaanvaller Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax felle reacties zou oproepen, kwam niet als een verrassing. Maar met het spuiten van een zeer beledigende graffititekening midden in een Rotterdamse woonwijk is volgens het OM een grens overschreden. Een opsporingsonderzoek is gestart en er worden getuigen gezocht.

Op de door de gemeente Rotterdam inmiddels verwijderde muurschildering stond de oud-Feyenoorder afgebeeld als slachtoffer van de holocaust. Zo werd hij afgebeeld in gestreepte kampkleding met een gele Jodenster op zijn borst. Ook droeg hij een keppeltje op zijn achterhoofd, werd hij afgebeeld met een grote neus en stond bij de tekening de tekst ‘Joden lopen altijd weg’ geschreven.

De tekening verscheen al snel op verschillende social mediakanalen en (nieuws)sites. Het zorgde voor woede, maar vooral voor diepe verontwaardiging en verdriet bij nog levende slachtoffers van de holocaust en nabestaanden van mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de  Jodenvervolging te maken kregen.

De vrijheid van meningsuiting en meer specifiek de vrijheid van kunst is een groot goed in Nederland, maar met het plaatsen van een dergelijke schokkende tekening waarbij een grote groep mensen wordt beledigd en aangezet wordt tot haat is volgens het Openbaar Ministerie een duidelijke grens overschreden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats