Clicky


 


Keolis betaalt schadevergoeding van 2,9 miljoen voor fraude

Keolis betaalt schadevergoeding van 2,9 miljoen voor fraude
24-08-2021 13:32 | Algemeen | auteur ANP

DEVENTER - Vervoersbedrijf Keolis betaalt een schadevergoeding van 2,9 miljoen euro aan de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vanwege fraude. Keolis zou het busvervoer in de regio IJssel-Vecht gaan verzorgen, maar vorig jaar bleek dat het bedrijf opzettelijk onjuiste informatie had verstrekt en daardoor de aanbesteding had gewonnen. De provincies trokken de gunning van de concessie aan het Franse ov-bedrijf daarop in.

De vergoeding die Keolis nu betaalt, bestaat uit de kosten die zijn gemaakt voor het intrekken van de concessie, het opzetten van een noodconcessie en uit een vergoeding voor mogelijk waardeverlies bij de heraanbesteding, aldus de provincies. "Met het tekenen van de overeenkomst is het juridische proces in dit dossier afgerond."

Vanaf begin september start de inschrijving voor de nieuwe busconcessie IJssel-Vecht. Het busvervoer wordt nu nog door Keolis uitgevoerd in de vorm van een noodconcessie voor twee jaar. Keolis mag op de nieuwe aanbesteding inschrijven, laat een woordvoerster van de provincie Overijssel weten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats