Clicky


Cargo-partner viert 15-jarig jubileum in Nederland

Cargo-partner viert 15-jarig jubileum in Nederland
24-08-2021 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De internationale aanbieder van transport en logistiek viert dit jaar het 15-jarige jubileum van haar entree op de Nederlandse markt. Enkele hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar zijn de verhuizing naar een gloednieuw kantoor nabij Amsterdam Airport en de opening van een magazijn en distributiecentrum in Roermond.

cargo-partner werd in 1983 in Oostenrijk opgericht en begon al snel uit te breiden naar de rest van Europa. De logistieke dienstverlener concentreerde zich aanvankelijk op Centraal- en Oost-Europa, maar begon ook in West-Europa een solide netwerk uit te bouwen en opende in 2006 zijn eerste kantoor in Nederland. Vandaag telt de dochteronderneming in Nederland 64 medewerkers in kantoren in Rotterdam, Amsterdam en Roermond, en biedt het een uitgebreid portfolio van lucht-, zee-, landvervoer- en logistieke oplossingen.

Organische groei in Rotterdam en Amsterdam

Enzo Philips, Managing Director van cargo-partner in Nederland, vat de ontwikkeling van het bedrijf in het land samen: “De afgelopen 15 jaar werden gekenmerkt door een geleidelijke organische groei van onze lucht- en zeevrachtactiviteiten. Wij zijn 'vanaf nul' begonnen met elf medewerkers in ons kantoor in Rotterdam, waar we gespecialiseerd zijn in zeevrachtoplossingen. Kort daarna hebben wij een kantoor in Amsterdam geopend dat zich richt op luchtvracht. Nu hebben wij ons gepositioneerd op strategische logistieke knooppunten in Amsterdam, Rotterdam en Roermond en hebben wij onze dienstenportfolio uitgebreid met vervoer over de weg en per spoor, alsmede warehousing. In de komende jaren willen wij onze groei versnellen waarbij we onze hoge kwaliteitsnormen en persoonlijke service voor onze klanten hoog in het vaandel hebben staan.”

Een van de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar was de verhuizing naar een nieuw kantoor in Amsterdam in 2018. Enzo Philips vat samen: “Na 12 succesvolle jaren in Nederland zijn we verhuisd naar een gloednieuwe faciliteit op het nieuw aangelegde vrachtgebied bij de luchthaven van Schiphol, waarbij onze kantoorruimte meer dan verdubbeld is. Het kantoor is direct verbonden met het magazijn waar onze vracht wordt behandeld. We profiteren hier van uitstekende connecties met onze geselecteerde partners en douaneagenten.”

Een strategische distributie hub in Roermond

In februari 2021 zette de logistieke dienstverlener een nieuwe belangrijke stap in Nederland met de overname van Transcargo. Na een jaar van succesvolle samenwerking in het magazijn van Transcargo in Roermond, heeft cargo-partner het Nederlandse logistieke bedrijf overgenomen en is het begonnen met de geleidelijke integratie van Transcargo in de cargo-partner groep. Het logistieke centrum in Roermond biedt 17.000 m² opslagruimte en ligt dicht bij de grens met België, Luxemburg en Duitsland.

Het profiteert van ideale haven- en luchthavenverbindingen - zoals de luchthaven van Luik, waar cargo-partner in 2020 ook een kantoor heeft geopend. Het magazijn in Roermond fungeert nu als een belangrijk Europees distributiecentrum en is verbonden met het netwerk van cargo-partner in Centraal- en Oost-Europa door twee wekelijkse vertrekken van Roermond naar de luchthaven van Wenen.

Enzo Philips schetst de prioriteiten van de onderneming voor de komende jaren: “Op korte termijn willen wij de overname van Transcargo in ons netwerk integreren en onze lucht- en zeevrachtactiviteiten verder koppelen aan het pan-Europese wegvervoersnetwerk van Transcargo. Onze lange termijn ambitie is om onze warehousing activiteiten in Nederland uit te breiden en tot de top 15 van lucht- en zeevrachtaanbieders in het land te behoren.”

De Managing Director van cargo-partner in Nederland sluit af met een persoonlijke wens: “Wij gaan nu het tweede jaar van de pandemie in, die voor zoveel van onze klanten en medewerkers een uitdaging is geweest. Mijn eenvoudige en oprechte wens is dat wij allen spoedig de gelegenheid zullen hebben om opnieuw contact te leggen op sociaal vlak en om onze relaties verder te versterken, zoals wij dat in het verleden hebben gedaan. Together we will make the world a better (business) place once more!”