Clicky

 
Transport Online - Volvo Trucks neemt Chinese JMC Heavy Duty Vehicle over

Volvo Trucks neemt Chinese JMC Heavy Duty Vehicle over

Volvo Trucks neemt Chinese JMC Heavy Duty Vehicle over
24-08-2021 09:58 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

GÖTEBORG - Volvo Trucks neemt JMC Heavy Duty Vehicle Co., Ltd., een dochteronderneming van Jiangling Motors Co., Ltd., inclusief een productielocatie in Taiyuan, de provincie Shanxi, China, over voor een bedrag van 1,1 miljard Zweedse kronen, omgerekend tegen de huidige koers zo'n 107 miljoen euro. Het doel is om vanaf eind 2022 te beginnen met de productie van de nieuwe heavy-duty Volvo FH-, Volvo FM- en Volvo FMX-trucks in Taiyuan voor klanten in China.

Volvo Trucks is sinds 1934 actief op de Chinese markt. De sterke groei van logistieke diensten, waaronder e-commerce, heeft de afgelopen jaren geleid tot een sterke groei van de verkoop van Volvo-trucks in China. In 2020 werden meer dan 4.500 zware Volvo-trucks geïmporteerd en geleverd aan klanten in China. In lijn met de langetermijnstrategie van Volvo Group breidt Volvo Trucks daarom zijn bedrijfsactiviteiten in China uit.

“We zetten ons in om de toekomst van duurzame transportoplossingen vorm te geven. Met onze langdurige aanwezigheid in China vergroten we onze verkoop en breiden we ons sterke netwerk van verkoop- en servicepunten uit samen met onze particuliere dealerpartners. De afgelopen jaren hebben we een snelle ontwikkeling van de logistieke markten gezien en een toenemende vraag naar onze premium trucks en services. Om aan de vraag van Chinese transporteurs te voldoen, is de tijd rijp voor ons om een ​​regionale waardeketen op te zetten met onze eigen productie van zware vrachtwagens in China”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

De activiteiten in Taiyuan omvatten stempelen, lassen, fabricage van cabines, schilderen en de eindmontage van Volvo-trucks. Na een investering zal de fabriek binnen een paar jaar de capaciteit hebben om 15.000 Volvo-trucks per jaar te produceren met het potentieel om de capaciteit verder te vergroten.

De overname is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties.

Foto's

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,101
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions