Clicky

 
Transport Online - Duitsland wil luchthaven Kabul langer openhouden

Duitsland wil luchthaven Kabul langer openhouden

Duitsland wil luchthaven Kabul langer openhouden
23-08-2021 18:55 | Buitenland | auteur ANP/AFP

BERLIJN - Duitsland wil de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kabul langer openhouden om de evacuatie van meer Afghanen mogelijk te maken. Berlijn overlegt met de NAVO-bondgenoten Verenigde Staten en Turkije en anderen om de luchthaven in bedrijf te houden na het vertrek van het Amerikaanse leger, dat nu het vliegveld en het luchtruim bewaakt.

Volgens de Duitse buitenlandminister Heiko Maas wordt daarover ook gesproken met de nieuwe machthebbers, de radicaalislamitische Taliban. Na de aftocht van de Amerikaanse strijdkrachten, die op 31 augustus afgerond moet zijn, moet het mogelijk blijven voor Afghanen om te vertrekken, vindt Maas. Het gaat om mensen die gevaar lopen door de Taliban, bijvoorbeeld omdat zij de buitenlandse troepen hebben geholpen die 20 jaar in het land waren.

Dinsdag zullen de Britse premier Boris Johnson en een aantal collega's er naar verwachting bij de Amerikaanse president Joe Biden op aandringen dat zijn troepen het vliegveld van Kabul langer bewaken dan 31 augustus. Johnson, Biden en andere leiders van de zogenoemde G7-landen bespreken dan de crisis in Afghanistan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats