Clicky

 
Transport Online - EEU-regeringsontmoeting heeft hoge verwachtingen van Euraziatische doorvoer en duurzaamheid van het spoorwegverkeer

EEU-regeringsontmoeting heeft hoge verwachtingen van Euraziatische doorvoer en duurzaamheid van het spoorwegverkeer

EEU-regeringsontmoeting heeft hoge verwachtingen van Euraziatische doorvoer en duurzaamheid van het spoorwegverkeer
23-08-2021 16:43 | Buitenland | auteur Redactie

BISJKEK - In aanwezigheid van de regeringsleiders van Rusland, Wit-Rusland en Kazachstan is op 20 augustus in Kirgizië een intentieverklaring ondertekend over de bevordering van de duurzame Euraziatische doorvoer en het spoorwegtransport van de lidstaten van de Euraziatische Economische Unie (EEU). Het document is ondertekend door Oleg Belozerow, directeur en voorzitter van de Raad van Bestuur van de Russische Spoorwegen (RZD), Nurlan Sauranbaew, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kazachse Spoorwegmaatschappij (Kasachstan Temir Zholy) en Vladimir Morozow, directeur van de Wit-Russische Spoorwegen. De verklaring bekrachtigt de duidelijke instemming van de partijen met het gezamenlijke project UTLC ERA en is richtinggevend voor de verdere ontwikkeling ervan.

De partijen uiten hun gezamenlijke streven naar het geven van nieuwe impulsen voor de bevordering van effectieve containertransportdiensten tussen Europa en China en de digitalisering ervan om de capaciteiten in het spoorweggoederenverkeer verder te verhogen en de introductie van nieuwe technologieën in de gehele EEU-ruimte mogelijk te maken.

In de verklaring benadrukken de partijen de bijzondere betekenis van het gezamenlijke transport- en logistiekproject UTLC ERA voor de Euraziatische doorvoer en zeggen de onderneming verdere ondersteuning toe. Zo moet de gemeenschappelijke Russisch-Kazachs-Wit-Russische onderneming, die op het breedspoor 1520 bijna 90 procent van de doorvoervrachtgoederen als deel van reguliere containertreinen tussen China en Europa transporteert, de drijvende kracht van de digitaliseringsprocessen in de duurzame transport- en logistieksector van de EEU worden. UTLC ERA moet meewerken aan de introductie van een uniforme EEU-procedure voor de goederendoorvoer. De geplande maatregelen moeten zonder extra financiële belasting voor de klanten worden gerealiseerd.

Het document beschouwt de digitale transformatie en de introductie van technologische innovaties als centrale factoren voor de verhoging van de bedrijfsmatige efficiëntie en de verlaging van de transactiekosten voor de gehele Euraziatische verkeerssector. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de verbetering van de ecologische balans in het spoorwegverkeer en CO2-vrije spoorweglogistiek, opdat het spoor aantrekkelijker wordt voor het goederentransport.

Alexej Grom, CEO van UTLC ERA, benadrukte bij de ondertekening van het document dat digitalisering een bijzondere rol speelt bij spoorwegtransporten en biedt zijn onderneming aan voor de uitvoering van pilotprojecten: “Het spoorwegverkeer heeft tegenwoordig een sleutelfunctie, vooral met het oog op de reductie van kooldioxide-emissies en milieubelastingen. Om deze voordelen te versterken, zijn wij bereid om baanbrekende pilotprojecten en innovatieve technologie-oplossingen op het spoor te realiseren om niet alleen de Euraziatische doorvoer, maar ook de gehele leveringsketen tussen China en Europa, te bespoedigen. Samen met onze partners en EEU-buren staan wij kort voor de invoering van een uniforme vrachtbrief. Ik ben ervan overtuigd dat 2022 ons een doorbraak op het gebied van de digitalisering van het spoor zal brengen.“

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden