Clicky

 
Transport Online - Lineage Logistics mag koel- en vrieshuizen van Kloosterboer overnemen

Lineage Logistics mag koel- en vrieshuizen van Kloosterboer overnemen

Lineage Logistics mag koel- en vrieshuizen van Kloosterboer overnemen
23-08-2021 11:28 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Lineage Logistics mag de Kloosterboer Groep overnemen. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over voor gekoeld vervoer, verwerking en opslag van voedsel, meldt de Autoriteit Concument & Markt(ACM).

Lineage is een wereldwijde speler op het gebied van gekoeld vervoer, verwerking en opslag van voedsel. In Nederland heeft Lineage een aantal vrieshuizen, geen koelhuizen. Deze vrieshuizen staan in het binnenland van Nederland en worden gebruikt voor onder andere de opslag van aardappelproducten, groente, ijs en bakkerijproducten. De Kloosterboer Groep heeft koel- én vrieshuizen, met name in en rond Nederlandse havens, vooral voor vis, vruchtensappen en aardappelproducten.

Beide partijen zijn actief in de opslag van aardappelproducten. Lineage krijgt op het eerste gezicht na de overname op dit segment een sterke positie met veel opslagcapaciteit. De overname verandert echter weinig in de concurrentieverhoudingen in dit segment. Het grootste deel van de capaciteit ligt vast in langlopende contracten. Het onderzoek van de ACM heeft ook laten zien dat voor aardappelverwerkers voldoende alternatieven overblijven na de overname.

Het is niet aannemelijk dat Lineage door deze overname de prijzen kan verhogen, de kwaliteit kan verminderen of minder aan innovatie zal doen. Daarom keurt de ACM deze overname goed.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats