Clicky

 
Transport Online - Defensie: moeizaam mensen weg te krijgen uit Afghanistan

Defensie: moeizaam mensen weg te krijgen uit Afghanistan

Defensie: moeizaam mensen weg te krijgen uit Afghanistan
22-08-2021 19:13 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - De inzet van Nederlandse vliegtuigen bij de evacuatievluchten uit Kabul is hard nodig, zegt directeur Operaties bij Defensie, Peter Reesink. Volgens hem zijn er nog veel mensen te evacueren en is het moeizaam hen weg te krijgen uit Afghanistan, vertelt hij in een bericht op de website van Defensie.

Bovendien versterken de Taliban hun posities rond de luchthaven, weet Reesink. "De situatie bij de poorten wisselt constant, is chaotisch en fragiel. Het is een aparte en ingewikkelde situatie." Nederlandse toestellen nemen daarom ook andere nationaliteiten mee. "En later zien we wel", zegt de directeur.

Zondag werd bekend dat het tweede transportvliegtuig, een C-130 Hercules, weer beschikbaar is. Het toestel was sinds donderdag defect. Defensie heeft een luchtbrug voor evacuatievluchten vanuit de Afghaanse hoofdstad Kabul naar het Pakistaanse Islamabad. Volgens Reesink wordt het daar ook steeds drukker. "Daar zorgt Defensie er overigens wel voor dat passagiers snel op een vlucht naar Schiphol zitten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions