Clicky

 
Transport Online - Aantal nieuwe coronagevallen kruipt weer omhoog

Aantal nieuwe coronagevallen kruipt weer omhoog

Aantal nieuwe coronagevallen kruipt weer omhoog
22-08-2021 22:28 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - [update 22:28 uur] Het aantal nieuwe coronagevallen begint langzaam weer op te lopen. In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer mensen positief getest dan in de week ervoor. Bijna een jaar geleden vormde deze periode, het einde van augustus en het begin van september, de aanloop naar de tweede coronagolf.

In de afgelopen zeven dagen zijn 17.002 mensen positief getest op het coronavirus. In de week ervoor waren 16.129 besmettingen aan het licht gekomen. Dat is een toename van ruim 5 procent. Het is naar verhouding de grootste stijging in een week tijd sinds 21 juli, toen de vierde golf piekte.

De provincie Flevoland is een grote stijger. Daar zijn in de afgelopen week 741 mensen positief getest, omgerekend 173,1 op elke 100.000 inwoners. De week ervoor waren er 574 positieve tests, oftewel 134,1 per 100.000. Dat is een toename van 29 procent. De grote stijging komt door het aantal nieuwe gevallen in Almere.

Flevoland heeft naar verhouding nu meer gevallen dan Amsterdam-Amstelland. Daar testten in de afgelopen week 170,6 op elke 100.000 mensen positief, een toename van 11 procent.

In Brabant-Noord steeg het aantal positieve tests in de afgelopen zeven dagen met bijna 35 procent. De regio IJsselland zag het aantal nieuwe gevallen met bijna 27 procent stijgen. In Rotterdam-Rijnmond, Friesland en Drenthe was de toename zo'n 15 procent. Ook in Groningen, Gelderland-Zuid, Kennemerland en Gooi en Vechtstreek kwam de stijging boven de 10 procent uit. In totaal steeg het aantal positieve tests in 16 van de 25 veiligheidsregio's.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft ook redelijk hoog. Mede daardoor gaat het risiconiveau in een paar regio's woensdag misschien weer omhoog. Gelderland-Midden zou in één keer twee stappen omhoog kunnen gaan, van het een na laagste niveau (zorgelijk) naar het hoogste niveau (zeer ernstig). Ook Twente zou naar zeer ernstig kunnen gaan. Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Flevoland blijven waarschijnlijk op het hoogste treetje staan. Zeeland, IJsselland en Brabant-Zuidoost gaan mogelijk één stap omhoog, van zorgelijk naar ernstig.

Op de Europese coronakaart, die donderdag komt, verandert voor Nederland waarschijnlijk nog niet zo veel. Limburg lijkt van rood naar oranje te gaan. Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland blijven vermoedelijk rood en de rest van het land blijft vermoedelijk oranje.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden