Clicky


Opnieuw grote politiecontrole rond De Groot Fresh Group in Hedel

Opnieuw grote politiecontrole rond De Groot Fresh Group in Hedel [+foto]
22-08-2021 09:56 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

HEDEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een grote verkeerscontrole gehouden rond De Groot Fresh Group in Hedel. De controle die aan het einde van de avond begon, ging door tot diep in de nacht. Vele voertuigen werden door een groot aantal agenten gecontroleerd.

De afgelopen tijd zijn diverse controles gehouden rond het groente- en fruitbedrijf, nadat het bedrijf al tijden word afgeperst door drugscriminelen en er een groot aantal aanslagen werden gepleegd op woningen van werknemers en oud-medewerkers. Eerder deze maand werden vier woningen beschoten, allemaal adressen die te linken zijn aan het bedrijf.

De omgeving rondom de A2 ter hoogte van de locatie van De Groot, de Oude Rijksweg in Hedel en de omgeving van de rotonde van de Heemstraweg met de N322 en N831 tussen Kerkdriel en Rossum zijn tot 31 augustus aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Omdat de burgemeester een deel van de gemeente als veiligheidsrisicogebied aanwees, kreeg de politie de bevoegdheid om auto's te doorzoeken en mensen te fouilleren. De actie duurde tot diep in de nacht.

Mensen die in de rij kwamen voor de controle hadden geen goed woord over voor de controle. Dit omdat de wachttijd opliep tot meer dan een half uur.

Over de resultaten van de controle is op dit moment nog niets bekend.