Clicky

 
Transport Online - Extra beveiliging na brand in studentenflat in Amsterdam

Extra beveiliging na brand in studentenflat in Amsterdam

Extra beveiliging na brand in studentenflat in Amsterdam
20-08-2021 16:25 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - [update] De studentenflat aan de de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West waar vrijdagochtend brand uitbrak, wordt extra beveiligd. Vrijdagavond zullen beveiligers en brandwachten een oogje in het zeil houden, omdat veel bewoners die tijdelijk elders verbleven de nacht weer thuis doorbrengen.

Ook komen er binnenkort camera's bij de flat, liet de gemeente Amsterdam weten. De extra beveiliging is nodig, omdat er geprobeerd is brand te stichten op meerdere locaties in de flat en de brandstichtingen mogelijk lhbti-gerelateerd zijn. Ze lijken gericht op regenboogvlaggen in de flat. In de omgeving van het gebouw zijn eerder incidenten geweest rond deze vlaggen.

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema liet al eerder weten dat extra rechercheurs op de zaak zijn gezet. De lokale driehoek, bestaande uit burgemeester, politie en Openbaar Ministerie kwam vrijdag extra bijeen om de veiligheidssituatie te bespreken.

COC Nederland, de belangenorganisatie voor lhbti-ers, noemt het "absurd" dat de brand mogelijk te maken heeft met het ophangen van regenboogvlaggen. "Het is hoog tijd dat bedreigingen, intimidaties en geweld tegen leden van onze gemeenschap worden aangepakt", reageert voorzitter Astrid Oosenbrug, die wil dat de politie dit incident "tot op de bodem uitzoekt". Ook wil het COC dat het demissionaire kabinet en de informateurs prioriteit geven aan actieplannen om anti-lhbti-geweld te stoppen.

Vier personen raakten bij de brand vrijdagochtend gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brand brak uit op de achtste etage en was binnen een uur geblust.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions