Clicky


De Jonge: het moet beter in voetbalstadions, anders mogelijk maatregelen

De Jonge: het moet beter in voetbalstadions, anders mogelijk maatregelen
20-08-2021 15:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil dat voetbalclubs er beter op toezien dat de regels die nu gelden voor wedstrijden ook daadwerkelijk worden nageleefd. Die boodschap hebben ministers Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) overgebracht in een gesprek met de KNVB.

Als er geen verbetering te zien is dit weekeinde "kan dat een aanleiding zijn om maatregelen aan te scherpen" aldus De Jonge.

De Jonge benadrukte na afloop van de ministerraad nog maar eens wat de regels zijn voor wedstrijden in stadions. "Twee derde van het stadion mag worden gebruikt, en het is geplaceerd. Dat betekent met je kont op een stoel zitten. Dat willen we echt aanstaand weekend beter zien dan de afgelopen keren."

In een aantal stadions was de afgelopen tijd een derde van de vakken niet in gebruik, en zat de resterende twee derde vol. Ook dat moet anders. "Geplaceerd moet wel echt geplaceerd zijn", zegt De Jonge. "Als je met z'n allen op een kluitje gaat staan is daar geen sprake van."

De Jonge hoopt dat het niet zo ver komt dat er moet worden ingegrepen. "Dat willen we niet. We willen juist dat er weer genoten kan worden van mooie dingen, zoals voetbal."