Clicky


Duitse treinmachinisten gaan volgende week opnieuw staken

Duitse treinmachinisten gaan volgende week opnieuw staken
20-08-2021 13:43 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

BERLIJN - Duitse treinmachinisten gaan nog een keer staken in hun roep om onder andere meer loon en voor de bescherming van hun pensioenen. Volgens de Duitse vakbond van treinbestuurders zal het passagiersvervoer per spoor vanaf maandag tot en met woensdag hinder ondervinden van de acties. Het goederenvervoer heeft vanaf zaterdag al te kampen met verstoringen.

Volgens vakbond GDL probeert het management van Deutsche Bahn de staking uit te zitten. Volgens bondsbestuurders doet het bedrijf er verstandig aan die houding te laten varen, zo klinkt het.

De machinisten legden recent ook al het werk neer. De staking van 11 en 12 augustus trof ook het internationale treinverkeer. Veel treinen reden niet tot hun eindbestemming. Van de binnenlandse treinen reed maar ongeveer een kwart. In tegenstelling tot de eerdere staking hebben reizigers wat meer tijd zich voor te bereiden op de verstoringen. Deutsche Bahn stelde bij de eerdere stakingsronde een nooddienstregeling op, maar moest alsnog de meeste ritten annuleren.

De nieuwe staking zal waarschijnlijk miljoenen passagiers treffen, waaronder veel vakantiereizigers. In een aantal deelstaten zijn de schoolvakanties nog aan de gang.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats