Clicky

 
Transport Online - Hilversum verlengt duur veiligheidsrisicogebied Mediapark

Hilversum verlengt duur veiligheidsrisicogebied Mediapark

Hilversum verlengt duur veiligheidsrisicogebied Mediapark
19-08-2021 11:28 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft de aanwijzing van het Mediapark en omliggende straten tot veiligheidsrisicogebied met een maand verlengd. Die maatregel, genomen na ernstige bedreigingen na de moordaanslag op Peter R. de Vries, wordt doorgetrokken omdat "de dreiging nog niet is verminderd". Dat schrijft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot donderdag in een brief aan de gemeenteraad.

Wel merkt hij op "dat de politie tot nu toe zeer beperkt gebruik heeft gemaakt van de extra bevoegdheden. omdat hiertoe geen aanleiding was". In een veiligheidsrisicogebied mag onder meer preventief gefouilleerd worden en mogen auto’s worden doorzocht.

De maatregel werd in de loop van juli genomen in verband met het programma RTL Boulevard, dat te maken had met ernstige bedreigingen. De studio aan het Leidseplein in Amsterdam werd daarom verruild voor een studio op het Mediapark. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die hij niet overleefde. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions