Clicky


Maersk opent haar eerste Inland Container Depot in Novorossiysk, Rusland

Maersk opent haar eerste Inland Container Depot in Novorossiysk, Rusland
19-08-2021 10:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ST PETERSBURG - Novorossiysk is de grootste haven aan de Zwarte Zee. Novorossiysk is via het spoor en snelwegen verbonden met de belangrijkste industriële en bevolkingscentra van Rusland, Transkaukasië en Centraal-Azië. Het is een van de grootste exportknooppunten en toegangspoorten in Rusland en bedient de hele geografie van het land.

Maersk's Inland Container Depot (ICD) ligt op 10 kilometer afstand van de haven en exploiteert twee spoordiensten van in totaal 570m, en is uitgerust met meststoffen, vloeibare lading en algemene en gepalletiseerde vrachtafhandelingsfaciliteiten.

"We zijn verheugd over het toevoegen van meer Russische distributiecapaciteit en expertise in de toeleveringsketen in een tijd waarin klanten op zoek zijn naar nieuwe manieren om gelijke tred te houden met de vraag van de consument en duurzamer te zijn met hun koolstofemissies. Het logistieke doel van deze faciliteit is om klanten meer tijd en flexibiliteit te geven bij het nemen van beslissingen. Ze kunnen nu gemakkelijk beslissingen nemen over de bestemmingsroutering bij aankomst in de loshaven in plaats van bij de oorsprong. Met Inland Services in Novorossiysk kan Maersk gedifferentieerde en unieke end-to-end geïntegreerde oplossingen aan haar klanten aanbieden, van stuffing bij de oorsprong tot levering op overzeese bestemmingen", aldus Zsolt Katona, Hoofd van Maersk Oost-Europa.

De faciliteit is een belangrijk scharnierpunt in supply chain management. Verspreid over drie hectare heeft het een opslagcapaciteit van 1.500 containers (TEU's) en wordt een jaaromzet verwacht van 25.000 containers.

"We werken via alle Russische havens en verwerken jaarlijks bijna een miljoen ton export in containers. Novorossiysk is een van de belangrijkste hubs en we ervaren daar veel complexiteit om onze groeiende volumes op te vangen en betrouwbare leveranciers te krijgen. Maersk is onze toppartner in Ocean en we zijn er sterk van overtuigd dat de uitbreiding van Maersk naar de binnenlandse logistiek ons ​​een unieke kans zal bieden om de kwaliteit van de operaties te verbeteren en voorspelbaarder te maken. Door een one-stop-shop-oplossing van Maersk te krijgen, zouden we de werklast kunnen verminderen en bijgevolg transparantie en efficiëntie aan processen kunnen toevoegen om ons in plaats daarvan te concentreren op het verhandelen van onze goederen naar grotere geografische gebieden", zegt Ludvig Tarkhanyan, Directeur bij Europack LLC

De nieuwe faciliteit weerspiegelt Maersk's strategische plan om de logistieke en servicecapaciteiten voor de toeleveringsketens van klanten te vergroten door meer capaciteit en flexibiliteit voor besluitvorming toe te voegen.

“Contract Logistics is een van de belangrijkste productfamilies die Maersk in staat stelt de wereldwijde integrator van containerlogistiek te worden. Depots zijn "logistieke winkelcentra", die klanten een unieke waardepropositie en complexe logistieke oplossingen bieden, zoals het voorbereiden van containers, het vullen van containers van conventionele treinwagons, vrachtvervoer, opslagfaciliteiten en meer.

Rusland is een van de grootste exporteurs van bulkgoederen ter wereld, terwijl slechts een fractie daarvan in containers wordt geëxporteerd – naar schatting zes procent van de totale exportvolumes in 2020 werd in containers vervoerd (met grote achterstand in Europese/rijpe regio's). Om de snelgroeiende exportmarkt mogelijk te maken, zijn depots een belangrijk onderdeel voor de toeleveringsketen van klanten om bulklading om te zetten in containers en verder te exporteren naar overzeese regio's”, benadrukt Zsolt Katona.

Maersk Depots exploiteert 11 faciliteiten in Europa van de 74 die wereldwijd in eigendom zijn, en het is ontworpen om een ​​eenvoudige, naadloze end-to-end klantervaring te bieden.