Clicky

 
Transport Online - Sterkste toename covidpatiënten op ic's in drie weken

Sterkste toename covidpatiënten op ic's in drie weken

Sterkste toename covidpatiënten op ic's in drie weken
18-08-2021 14:27 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Op de intensive cares in Nederlandse ziekenhuizen liggen woensdag 212 coronapatiënten, 14 meer dan dinsdag. Dat is de grootste toename in drie weken, geven cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) aan.

In totaal liggen er nu 681 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er wel 5 minder dan dinsdag. Op de verpleegafdelingen nam het aantal covidpatiënten af met 19 tot 469.

Op de ic's werden afgelopen etmaal 14 nieuwe coronapatiënten binnengebracht. Op de verpleegafdelingen werden 59 mensen opgenomen.

Het RIVM verwacht dat in de komende tijd zo'n 16.000 tot 22.000 coronapatiënten nog in het ziekenhuis zullen belanden, van wie 2200 tot 3400 op de intensive care. Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, sprak eerder op woensdag zijn zorgen uit over het huidige aantal coronagevallen dat nauwelijks nog afneemt.

In de afgelopen dag zijn 9 coronapatiënten overgebracht naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Dat is het hoogste aantal sinds 22 mei. Spreiding moet de druk gelijkmatig verdelen over het land om te voorkomen dat de zorg vastloopt. De verplaatsing naar andere regio's werd iets meer dan drie weken geleden hervat. Sindsdien zijn 70 coronapatiënten verplaatst. Sinds het begin van de uitbraak hebben meer dan 4100 mensen een ziekenhuisbed buiten de eigen regio gekregen. Onder hen zijn enkele tientallen mensen die in Duitsland zijn verzorgd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions