Clicky


Vrachtwagen met 150 kilo marihuana door Duitse douane van de weg gehaald

Vrachtwagen met 150 kilo marihuana door Duitse douane van de weg gehaald [+foto's]
18-08-2021 10:34 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

NEURENBERG - Beambten van de douane in Neurenberg hebben eind juli 150 kilo marihuana ontdekt in een vrachtwagen. Dat is vandaag, woensdag 18 augustus, bekendgemaakt.

Op de A3 bij Neurenberg - Mögeldorf werd door de douane een vrachtwagen uit Zuidoost-Europa uitgekozen voor een reguliere controle. De chauffeur probeerde echter de controle te ontwijken en voldeed pas toen de douane hem een derde stopteken gaf.

Na het eerste contact met de chauffeur werd de vrachtwagen naar het Cargo Center op de luchthaven van Neurenberg gebracht, omdat controle op de snelweg om veiligheidsredenen niet mogelijk was. Op de luchthaven werden twee drugsspeurhonden van de douane ingezet, wat duidelijk wees op de aanwezigheid van drugs in de trailer van de vrachtwagen.

Met behulp van het douane-röntgensysteem voor containers en voertuigen in Wernberg-Köblitz werd dit vermoeden bevestigd.

Tegen de 26-jarige vrachtwagenchauffeur werd vervolgens een strafrechtelijk onderzoek ingesteld op verdenking van overtreding van de Narcoticawet. De chauffeur zit nog altijd vast in een Beierse strafinrichting.