Clicky

 
Transport Online - Enquête: Supply chain wordt sinds COVID-19 belangrijker gevonden in organisatie

Enquête: Supply chain wordt sinds COVID-19 belangrijker gevonden in organisatie

Enquête: Supply chain wordt sinds COVID-19 belangrijker gevonden in organisatie
18-08-2021 09:45 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

LONDEN/AMSTERDAM - Supply chain wordt belangrijker gevonden en de bijdrage beter op waarde geschat in de organisatie sinds de pandemie. Dat zegt 78 procent van de respondenten in een enquête onder 51 internationale supply chain leaders. Het onderzoek is uitgevoerd door digitale expediteur Zencargo.

Ongekende uitdagingen in supply chain

Van de uitbraak van het coronavirus to aan het vastlopen van de Ever Given in het Suezkanaal; de afgelopen 18 maanden volgde uitdaging op uitdaging voor de supply chain. Verstoringen in de toeleveringsketen van veel sectoren zorgden ervoor dat dit doorgaans op de achtergrond opererende vakgebied volop in de aandacht stond.

Niet altijd positief

Het grootste deel van de ondervraagde supply chain leaders geeft in het onderzoek van Zencargo aan dat hun bijdrage belangrijker wordt gevonden en ook hoger gewaardeerd wordt sinds de pandemie. 11,8 procent geeft echter aan dat hun werk weliswaar meer zichtbaar is geworden, maar dat dit voor hen niet positief uitpakt.

Prioriteiten

Het verhogen van de service is voor veel supply chain leaders nu het belangrijkste. 58 procent van de respondenten geeft aan hier de komende 12 maanden prioriteit aan te geven. Duurzaamheid staat op plek twee van prioriteiten, gevolgd door wendbaarheid, kostenbesparing en weerbaarheid.

Obstakels op de weg

Een gebrek aan tijd om deze verbeteringen door te voeren voor de meeste supply chain leaders het grootste obstakel. 54 procent van hen geeft aan dat tijdsgebrek optimalisaties in de weg staat. Bijna de helft (44 procent) van hen geeft aan een gebrek aan interne vaardigheden en kennis als obstakel te zien.

Bekoelde relaties

Ondanks de inspanningen van de sector om de industrie tijdens de pandemie draaiende te houden, is de relatie met leveranciers en fabrikanten iets bekoeld. Voor de pandemie gaven de supply chain leaders deze relatie gemiddeld een 7,7 op een schaal. Dat cijfer is lichtelijk gedaald: momenteel waardeert men de relatie met leveranciers en fabrikanten met een 7,4.

‘Meer begrip voor supply chain’

"De toenemende mate waarin supply chain leaders erkenning krijgen is indrukwekkend", zegt Richard Fattal, CEO van Zencargo, in een reactie op de onderzoeksresultaten. "De industrietop en beleidsbepalers nodigen steeds vaker experts uit de supply chain uit. Dit begrip voor het belang van de toeleveringsketen heeft op de lange termijn alleen maar positieve effecten voor de sector."

‘Investeer in welzijn van medewerkers’

Toch ziet Fattal ook nog drempels die de logistieke wereld te nemen heeft. Een daarvan is het aantrekken en behouden van talent. "We zien nu dat het enorm belangrijk is om te investeren in betrokkenheid en welzijn van medewerkers. Teamleiders aan de supply chain-kant moeten zich bewust zijn van de moeilijkheden die mensen treft. Niet alleen het personeel dat thuis moet werken. Ook de mensen in warehouses of in de e-commercesector krijgen een enorme overcapaciteit te verwerken die we niet eerder gezien hebben."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions