Clicky

 
Transport Online - Rutte: er zijn nog geen partijen afgehaakt bij de informatie

Rutte: er zijn nog geen partijen afgehaakt bij de informatie

Rutte: er zijn nog geen partijen afgehaakt bij de informatie
17-08-2021 23:47 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Er praten nog altijd vier partijen mee over mogelijke kabinetsdeelname. Dat zei demissionair premier en VVD-leider Mark Rutte dinsdagavond laat na een dag vol besprekingen. Enkele uren eerder had ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers zich hardop afgevraagd waarom hij eigenlijk nog wordt uitgenodigd.

Rutte sprak laat op de avond voor de tweede keer met PvdA-leider Lilianne Ploumen en GroenLinks-voorman Jesse Klaver. Die waren eerder op de dag ook al eens langs geweest voor een gesprek. Dat riep de vraag op of Segers misschien was afgehaakt, waardoor voortzetting van de onderhandelingen met PvdA en GroenLinks zo'n beetje de laatst overgebleven optie zou worden.

Volgens Rutte kwamen de linkse politici nog een keer terug omdat bij de eerste ontmoeting D66-leider en demissionair buitenlandminister Sigrid Kaag verstek moest laten gaan vanwege een Kamerdebat over de situatie in Afghanistan. Zij sloot later alsnog aan. De VVD'er noch Klaver of Ploumen wilde veel kwijt over de inhoud van de tweede ontmoeting. Wel zei Kaag dat het "hele goeie gesprekken" zijn geweest.

Christenunie

Segers zei eerder dinsdag dat hij "uit beleefdheid" kwam opdagen na uitnodigingen van de informateur, maar niet goed begreep waarom hij die uitnodigingen nog kreeg. Kaag heeft al gezegd dat ze een coalitie met de ChristenUnie niet ziet zitten. Als hij "niet gewenst en niet nodig" is, heeft verder praten wat hem betreft weinig zin. Toch trekt de ChristenUnie zich niet uit eigen beweging terug uit de besprekingen. Segers vindt het aan de twee partijen die nu de leiding over het informatieproces hebben om een keuze te maken.

Woensdag wordt er verder gesproken over de vorming van een nieuw kabinet. Om 10.15 uur komen CDA-leider Wopke Hoekstra en diens secondant Pieter Heerma weer langs. Meer gesprekken staan vooralsnog niet op de planning.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats