Clicky


Opnieuw veel onbegrip uit entertainmentsector over F1

Opnieuw veel onbegrip uit entertainmentsector over F1
17-08-2021 19:57 | Sport | auteur ANP

ZANDVOORT - Vanuit de entertainmentsector klinkt dinsdag opnieuw veel onbegrip over het doorgaan van de Formule 1 met publiek terwijl festivals verboden blijven. Op Twitter wordt dit keer massaal gedeeld dat er bij het circuit een camping is, terwijl overnachtingen een van de redenen waren om een streep te zetten door meerdaagse evenementen.

"Maar het is geen festival", schrijft KINK-dj Michiel Veenstra bitter terwijl hij een link naar de website van de zogeheten Formule 1 Village bij circuit Zandvoort deelt. "Gewoon aanbieden dat het een meerdaags feestje wordt zo. Ik kan hier echt zo intens boos om zijn. Wat zullen ze lachen om die stinkende festivalhippies, de brallende poloshirts bij de VIP-borrel op de F1."

Ook cabaretier Peter Pannekoek snapt er niets van. "Ik gun Formule 1-fans een geweldig weekend, maar ik kijk wel weer verbaasd op dat er ook een meerdaagse camping is. Voor alle duidelijkheid: een camping lijkt me een veel beter idee dan elke dag de trein pakken maar leuk zo'n festival!"

Presentator Tim Hofman zet eveneens zijn vraagtekens bij de Formule 1-camping. "Veel mensen weten het niet, maar als Lowlands een kartbaan naast de Alpha had aangelegd had het gewoon door kunnen gaan", zo zegt hij cynisch.

Sinds het kabinet festivals verboden heeft vanwege de aanhoudende coronacrisis is er veel onbegrip vanuit de entertainmentsector over bepaalde dingen die wel mogen, zoals volle voetbalstadions. Velen stellen dat er sprake is van ongelijkheid.