Clicky

 
Transport Online - Deutsche Post koopt drankvervoerder Hillebrand

Deutsche Post koopt drankvervoerder Hillebrand

Deutsche Post koopt drankvervoerder Hillebrand
17-08-2021 17:33 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur ANP/BLOOMBERG

MAINZ - Deutsche Post, het grootste logistieke bedrijf ter wereld, koopt zijn Duitse branchegenoot Hillebrand. Met de overname, waarmee het Duitse bedrijf zijn positie in de markt van de zeevracht wil versterken, is 1,5 miljard euro gemoeid. Het is de grootste overname die Deutsche Post in jaren doet.

Hillebrand, gespecialiseerd in internationaal kwetsbaar vrachtvervoer van drank en andere vloeistoffen, heeft onder meer bierbrouwer AB InBev en drankenproducent Campari Group als klanten. Het bedrijf, dat opgericht werd in 1844, begon ooit als transporteur van wijnvaten. Wereldwijd werken er ongeveer 2700 mensen. Jaarlijks zet Hillebrand ongeveer 1,4 miljard euro om.

Deutsche Post, waaronder ook pakketbezorger DHL valt, gaf eerder al aan meer te willen investeren in logistiek voor de groeiplannen van het bedrijf. De deal, die Deutsche Post in cash wil voldoen, wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond. Hillebrand blijft een zelfstandig merk onder de vlag van Deutsche Post, aldus Hillebrand-topman Cees van Gent.

Foto's

  • DHL
    DHL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden