Clicky


Crane Worldwide Logistics opent warehouse nabij Schiphol

Crane Worldwide Logistics opent warehouse nabij Schiphol
17-08-2021 15:40 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Als belangrijke toegangspoort voor internationale expeditie heeft Crane Worldwide Logistics geïnvesteerd in een ultramoderne entrepotfaciliteit nabij de luchthaven Schiphol in Amsterdam.

Met exponentiële groei in Amsterdam en activiteiten in Tilburg en Rotterdam , zal de nieuwe Amsterdamse warehousefaciliteit extra ruimte en diensten met toegevoegde waarde bieden om supply chain-oplossingen in Europa te vergroten.

De gevolgen van de Brexit hebben een cruciale rol gespeeld bij de beslissing van het bedrijf om in Nederland te investeren als regionaal contractlogistiek knooppunt. Met de complicaties van extra heffingen en belastingen voor veel bedrijven, die voorheen het Verenigd Koninkrijk als hun Europese hub gebruikten, dient Nederland als een natuurlijk middelpunt voor Europese transportbewegingen.

“In de afgelopen zes maanden hebben we een toename van verzoeken ontvangen voor extra opslagcapaciteit in Amsterdam en onze andere faciliteiten in Nederland, zoals Tilburg. Er is zeker een opmerkelijke verschuiving in de interesse die gunstig is voor ons hier in Nederland”, zegt Gulhan Isik, die onlangs werd aangesteld als algemeen directeur in Nederland.

"Als AEO-gecertificeerde logistieke dienstverlener zijn we verheugd om onze mogelijkheden voor onze klanten uit te breiden met extra magazijnruimte en diensten met toegevoegde waarde zoals kitting, bundeling, verpakking, etikettering en aangepaste oplossingen voor onze klanten", voegt Isik toe.

Gelegen in Schiphol Logistics Park, is de magazijnfaciliteit gemakkelijk bereikbaar met de luchthaven van Amsterdam en directe verbindingen met de Rotterdamse haven en het vasteland van Europa. De vestiging van Crane Worldwide Schiphol heeft een 24/7 AOG-operatie en is ideaal gelegen voor klanten in de ruimtevaart en luchtvaart. Het is ook de centrale consolidatiehub voor leveranciers voor de cruise-, marine- en horecasector met een netwerk van vrachtwagendiensten naar alle grote zeehavens in heel Europa.

Supply Chain Management blijft een turbulente omgeving op wereldniveau. Met de toegenomen vraag naar consumptiegoederen, beperkte luchtvrachtcapaciteit, overbelaste havens en tekorten aan apparatuur, staan ​​degenen die toeleveringsketens over de hele wereld beheren, voor uitdagingen.

“De verwachting is dat het hoogseizoen dit jaar vroeg begint; we zien al vroege tekenen van een toegenomen vraag naar luchtvracht vanwege het lastige scenario waarmee zeevrachtzendingen worden geconfronteerd", zegt Jason Stretton , Regional Vice President Europa, Midden-Oosten en Afrika.

“Met capaciteitsuitdagingen naar Europa vanuit China, was het voor onze klanten logisch om de voorraden op het vasteland van Europa te vergroten. In het afgelopen jaar hebben we vier nieuwe contractlogistieke locaties geopend en zijn onze klanten en medewerkers dankbaar voor hun voortdurende steun. Crane Worldwide Logistics zal blijven investeren waar onze klanten in deze uitdagende tijd aanvullende diensten nodig hebben”, voegt Stretton toe.