Clicky

 
Transport Online - Aantal nieuwe coronagevallen daalt nauwelijks meer

Aantal nieuwe coronagevallen daalt nauwelijks meer

Aantal nieuwe coronagevallen daalt nauwelijks meer
17-08-2021 09:53 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - De daling van het aantal coronagevallen is zo goed als voorbij. In de afgelopen week zijn ongeveer evenveel besmettingen vastgesteld als in de week ervoor. In sommige regio's loopt het aantal positieve tests waarschijnlijk zelfs iets op.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag weer met de wekelijkse cijfers over de stand van de uitbraak. In de zes dagen na de laatste update zijn 14.253 positieve tests geregistreerd, gemiddeld ongeveer 2375 per dag. Dit betekent dat het weekcijfer dinsdag tussen de 16.000 en 17.000 kan uitkomen. Vorige week meldde het RIVM iets meer dan 18.000 nieuwe gevallen in de zeven dagen ervoor.

In regio's als Drenthe, Flevoland, Utrecht en Gooi en Vechtstreek lijkt het aantal positieve tests te stijgen. In de provincies Noord-Brabant en Limburg is juist een aanzienlijke daling te zien.

Het RIVM meldt ook hoeveel coronapatiënten in de afgelopen week zijn opgenomen in ziekenhuizen. Dat zou iets verder kunnen dalen. Vorige week meldde de dienst 421 nieuwe opnames in een week tijd, tegen 573 de week ervoor. Het aantal sterfgevallen dat in een week tijd is gemeld, blijft waarschijnlijk ongeveer gelijk. Dat komt waarschijnlijk uit op meer dan 40. Vorige week meldde het RIVM 46 sterfgevallen, de week ervoor 28 en nog een week eerder 21.

Het RIVM berekent dinsdag ook het nieuwe reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt. Het cijfer was een tijdje stabiel op ongeveer 0,7, maar steeg afgelopen vrijdag naar 0,87. Dat geeft aan dat het aantal positieve tests langzamer daalt. Het cijfer gaat altijd over de situatie twee weken eerder, omdat recentere cijfers nog niet betrouwbaar genoeg zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions