Clicky


Export groeide met ruim twaalf procent in juni

Export groeide met ruim twaalf procent in juni
17-08-2021 09:40 | Exportcijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in juni 12,3 procent groter dan in juni 2020, meldt het CBS. Er zijn in juni vooral meer machines, chemische producten, metaalproducten en transportmiddelen geëxporteerd. Ten opzichte van juni 2019 lag de export 9,3 procent hoger. Het volume van de import was in juni 8,1 procent groter dan in juni 2020 en 3,2 procent dan in juni 2019.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in augustus minder gunstig dan in juni.

Omstandigheden voor export in in augustus ongunstiger dan in juni

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in augustus ongunstiger dan in juni. Dat komt vooral doordat de groei van de Duitse industriële productie in de radar van augustus veel kleiner was. De overige indicatoren in de radar verbeterden.