Clicky

 
Transport Online - VS sturen 1000 extra militairen naar Kabul

VS sturen 1000 extra militairen naar Kabul

VS sturen 1000 extra militairen naar Kabul
16-08-2021 19:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

WASHINGTON - [update 23:00 uur] De Verenigde Staten sturen duizend extra militairen naar de Afghaanse hoofdstad Kabul, om zo de troepenmacht daar te vergroten naar 7000 mensen. Ze moeten onder meer helpen bij de nu nog onderbroken evacuaties. Het is de bedoeling dat ongeveer 30.000 personen in veiligheid worden gebracht: 22.000 naar de VS, 8000 naar andere landen, melden Amerikaanse media. Het gaat om ambassadepersoneel, Amerikaanse burgers, Afghaanse ex-werknemers van de Amerikanen en andere mensen die nu een groot risico lopen op wraak door de radicaalislamitische Taliban, die de macht in het land heroverden.

Amerikaanse militairen zijn echter nog druk bezig orde te scheppen op het internationale vliegveld van Kabul, waar een grote menigte van wanhopige Afghanen probeerde aan boord te klimmen van vliegtuigen. Er heerst veel paniek in het land door de machtsovername door de Taliban, die ruim twintig jaar geleden een schrikbewind voerden.

Door de chaos maandag op de luchthaven konden geen vliegtuigen meer opstijgen of landen, waardoor de internationale evacuatie-operatie noodgedwongen tot stilstand kwam. Een woordvoerder van het Pentagon kon nog niet zeggen wanneer de vluchten weer worden hervat.

Niet alleen de Amerikanen, bijvoorbeeld ook de Britten sturen extra soldaten. Er komen nog eens tweehonderd militairen bij de zeshonderd die vorige week al waren aangekondigd. Zij moeten helpen bij de evacuatie van Britse burgers en voormalige Afghaanse medewerkers van de Britse strijdkrachten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats