Clicky

 
Transport Online - Verhuizing PostNL uit Heerenveen dupeert, volgens FNV, 60 medewerkers

Verhuizing PostNL uit Heerenveen dupeert, volgens FNV, 60 medewerkers

Verhuizing PostNL uit Heerenveen dupeert, volgens FNV, 60 medewerkers
16-08-2021 17:13 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

HEERENVEEN - De 60 medewerkers van het postsorteercentrum van PostNL in Heereveen zijn boos. PostNL wil de vestiging verhuizen naar Assen of Zwolle. De adviesaanvraag van de directie is unaniem weggestemd door de OR-leden. Dinsdag 17 augustus overhandigen ze daarom een grote ansichtkaart aan hun directie tijdens de koffiepauze.

Pepijn van Delft, organizer FNV Post: "Ze strijden voor behoud van baan en inkomen. De OR is unaniem tegen de verhuizing, maar de directie lijkt doof voor goede argumenten."

De medewerkers vragen de FNV om te bemiddelen omdat zij ongekend hard worden getroffen door de voorgenomen verhuizing. Van Delft: "Door sluiting van de vestiging van PostNL in Leeuwarden moesten de werknemers een paar jaar geleden al langer gaan reizen. Nu komt dit er bovenop. De woon-werkafstand gaat daardoor voor veel mensen boven de 70 kilometer enkele reis worden, het absolute maximum dat in de cao is vastgelegd."

Tweede baan

Het merendeel van de werknemers heeft  een klein contract van maximum van 24 uur. Van Delft: "Een aantal  mensen heeft daarom ook een tweede baan nodig om rond te kunnen komen. Een verdubbeling van onbetaalde reistijd en reiskosten maakt het hen onmogelijk om  twee banen te hebben. Van één baan kunnen ze niet rondkomen. Dit besluit van de directie treft het personeel ongekend hard."

Alternatieve locaties

De FNV heeft vraagtekens bij de noodzaak van de verhuizing. Van Delft: "PostNL huurt zelf al andere locaties in Heereveen, die makkelijk onderdak kunnen bieden aan het sorteercentrum. Daarbij komt dat er in Heereveen zelf ook andere vergelijkbare locaties beschikbaar zijn waar het werk kan worden gedaan."

OR stemt unaniem tegen voorstel

De situatie is ontstaan doordat de verhuurder van het pand in februari dit jaar de huur opzegde. PostNL heeft tot 16 juli gewacht om de OR een adviesaanvraag te sturen. De OR heeft donderdag 12 augustus unaniem tegen het voorstel van de directie gestemd. De verhuizing zou in november gerealiseerd moeten zijn. HR-manager Ron de Vos van PostNL zal de ansichtkaart namens de werkgever in ontvangst nemen. 

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden