Clicky

 Aanhoudingen na vondst grote hoeveelheden harddrugs in Limburg

Aanhoudingen na vondst grote hoeveelheden harddrugs in Limburg
16-08-2021 13:34 | Binnenland | auteur ANP

BRUNSSUM - De politie heeft in Heerlen en Brunssum twee verdachten opgepakt na de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs. Het tweetal wordt verdacht van grootschalige drugshandel, maakte de politie maandag bekend. De aanhoudingen volgden op basis van informatie uit gekraakte telefoons van Encrochat. Daaruit bleek dat inwoners van Parkstad (de regio Heerlen) zich bezig zouden houden met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs.

Zwaarbewapende medewerkers van de politie vielen op 12 augustus onder meer loodsen binnen in Landgraaf op zoek naar harddrugs. De inval volgde op de aanhouding een dag eerder van een in Duitsland wonende man. Hij werd in Heerlen opgepakt toen agenten in een verborgen ruimte van zijn auto een grote hoeveelheid harddrugs vonden. In het verlengde van deze vangst viel de politie binnen in twee loodsen in Landgraaf en twee woningen in Oirsbeek en Brunssum.

In een van de loodsen in Landgraaf vonden de agenten "een groot aantal kilogrammen" harddrugs. In de woning in Brunssum vonden de agenten "een substantieel geldbedrag". Om hoeveel drugs en geld het precies gaat, kon een woordvoerster van de politie niet zeggen. In de Brunssumse woning werd de hoofdverdachte aangehouden.

Beide verdachten worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Maastricht. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions