Clicky

 
Transport Online - OM: vergisontvoering hield mogelijk verband met onderschepte coke

OM: vergisontvoering hield mogelijk verband met onderschepte coke

OM: vergisontvoering hield mogelijk verband met onderschepte coke
14-08-2021 19:48 | Misdaad | auteur ANP

ROTTERDAM - De ontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp, die door de daders voor iemand anders was aangezien, had mogelijk te maken met een grote partij cocaïne die eind juli werd onderschept in de haven van Antwerpen. Het Openbaar Ministerie (OM) laat dat weten. De persoon die de ontvoerders mogelijk op het oog hadden, heeft zich afgelopen week gemeld bij de politie.

Wat hij of zij precies te vertellen had, wilde het OM zaterdag niet kwijt. Een groot rechercheteam van de Rotterdamse politie onderzoekt de zaak, maar er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Tegelijkertijd is de politie in Noord-Holland nog volop bezig met het onderzoek naar de ontvoering zelf. De man uit Hoofddorp werd op donderdag 5 augustus in die provincie ontvoerd, in de plaats Cruquius. In deze zaak werden in Gouda zes mannen aangehouden. Zij moeten woensdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen.

Al snel rees het vermoeden dat de ontvoerders iemand anders hadden willen meenemen. Pas dagen later, in de nacht van dinsdag op woensdag, werd het slachtoffer vrijgelaten. Hij werd gewond aangetroffen in een woonwijk in Delft, waar hij uit een auto was gezet.

Nu blijkt dat de zaak mogelijk verband houdt met een lading coke van 1899 kilo die door de Belgische autoriteiten in beslag werd genomen. Dat gebeurde op 28 juli. Over de verdere details willen de politie en het OM nog niks kwijt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden