Clicky


Haringvlietbrug deels dicht in weekend voor ingaan snelheidsbeperking

Haringvlietbrug deels dicht in weekend voor ingaan snelheidsbeperking
13-08-2021 19:22 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De Haringvlietbrug (A29) gaat volgend weekend grotendeels dicht om voorbereidingen te treffen voor de aangekondigde verkeersmaatregelen. Rijkswaterstaat plaatst dan onder andere borden en geleidingswanden, waarna de brug op maandagochtend 23 augustus weer opengaat met een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Nu is dat nog 100 kilometer per uur.

De voorbereidingen beginnen volgende week vrijdag om 21.00 uur. Vanaf dan is de brug richting Rotterdam het hele weekend dicht. Richting Bergen op Zoom is de weg nog wel gedeeltelijk open tussen zaterdagochtend en zaterdagavond. De parallelbaan blijft open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en hulpdiensten, laat Rijkswaterstaat weten.

De snelheidsbeperking op de Haringvlietbrug is nodig, omdat aluminium platen die met klemmen aan de brug zijn bevestigd, lostrillen door het verkeer dat over de brug rijdt. De problemen moeten in 2023 zijn verholpen. De brug is een belangrijke verbinding tussen Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant.