Clicky

 
Transport Online - ID&T: wel volle voetbalstadions en F1, maar geen festivals?

ID&T: wel volle voetbalstadions en F1, maar geen festivals?

ID&T: wel volle voetbalstadions en F1, maar geen festivals?
13-08-2021 13:43 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Festivalorganisator ID&T snapt niet dat voetbalwedstrijden wel in volle stadions worden gespeeld en dat ook de Formule 1 in Zandvoort met publiek doorgaat, maar dat festivals met meer dan 750 bezoekers zijn verboden. Dat het kabinet vrijdagavond naar verwachting bekend maakt dat die maatregel voorlopig niet wordt versoepeld, vindt de organisatie onbegrijpelijk.

ID&T, verantwoordelijk voor onder meer Mysteryland, Awakenings en Sensation, vindt dat Nederland juist "een voortrekkersrol" had genomen door te testen tijdens de evenementen van Fieldlab. "Inmiddels is het op allerlei plekken weer mogelijk evenementen te bezoeken, denk aan Freedom Day in de UK, Lollapalooza in de US, Exit in Servië en de aangekondigde versoepelingen voor evenementen tot 75.000 bezoekers in België en blijven wij met lege handen achter. Nederland is altijd toonaangevend geweest in de wereld als het gaat om professioneel organiseren van festivals en staat nu achteraan in de rij en wordt door het beleid van de overheid 10 tot 15 jaar terug de tijd in geslingerd", stelt Rosanne Janmaat, operationeel directeur van ID&T Groep.

"Ook is het niet meer uit te leggen aan onze bezoekers dat volle voetbalstadions blijkbaar wel kunnen en met 70.000 man naar de Formule 1, met alle logistieke uitdagingen die daarbij horen, en het enige wat wij ‘veilig’ zouden kunnen is samenkomen met 750 mensen, wat simpelweg niet rendabel te maken is."

ID&T liet zich al eerder kritisch uit over de maatregelen voor festivals. De organisator spande samen met andere organisaties een kort geding aan tegen de overheid om meer duidelijkheid af te dwingen. Dat werd uiteindelijk niet doorgezet wegens gebrek aan juridische grond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden