Clicky

 
Transport Online - easyJet introduceert nieuwe uniformen voor piloten en bemanningsleden, gemaakt van gerecyclede plastic flessen

easyJet introduceert nieuwe uniformen voor piloten en bemanningsleden, gemaakt van gerecyclede plastic flessen

easyJet introduceert nieuwe uniformen voor piloten en bemanningsleden, gemaakt van gerecyclede plastic flessen
13-08-2021 10:39 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

SCHIPHOL - easyJet heeft aangekondigd dat het een nieuw uniform voor cabinepersoneel en piloten introduceert, gemaakt van een high-tech materiaal waarvoor ongeveer 45 gerecyclede plastic flessen worden gebruikt. De invoering van het uniform zorgt ervoor dat er elk jaar naar schatting ongeveer een half miljoen flessen minder als plastic afval eindigen. Het uniform wordt gemaakt door het Noord-Ierse Tailored Image, het productieproces gebruikt hernieuwbare energiebronnen en heeft een 75% lagere CO2-voetafdruk dan traditioneel polyester.

De nieuwe stof werd vorig jaar voor het eerst getest voor geschiktheid in de cabine van het vliegtuig en op het platform van het vliegveld. Het materiaal is ook duurzamer in gebruik, waardoor het aantal uniforms die op de lange termijn moeten worden geproduceerd wordt verminderd. Naast de nieuwe stof wordt plastic vervangen door recyclebare en afbreekbare materialen in alle verpakkingen voor de kleding.

easyJet heeft ook andere stappen ondernomen om het aantal plastic gebruiksvoorwerpen aan boord terug te dringen, door ze te vervangen door duurzame alternatieven zoals plantaardige materialen, of korting op dranken aan te bieden als men een eigen beker meeneemt. De maatschappij heeft daarnaast nooit plastic rietjes aangeboden.

Tina Milton, Directeur Cabin Services bij easyJet, zegt: “We zijn verheugd om deze nieuwe uniforms voor piloten en bemanningsleden aan te kondigen, gemaakt van gerecyclede plastic flessen, en om ze te introduceren aan onze collega’s. We weten dat duurzaamheid voor hen en voor onze klanten een belangrijk punt is. We werken om onze CO2-voetafdruk op de korte termijn te verminderen, en we stimuleren daarnaast, samen met onze partners Airbus en Wright Electric, de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve technologie."

“Mensen hebben een keuze in hoe ze reizen, en als mensen ervoor kiezen om met ons te vliegen willen we een van de beste keuzes zijn.”

Sinds de eerste vlucht meer dan 25 jaar geleden, richt easyJet zich op het zo efficiënt mogelijk opereren om CO2-uitstoot te verminderen. Zo werkt easyJet aan het overschakelen van de vloot naar steeds modernere, brandstof- en CO2-efficiëntere vliegtuigen en het vliegen op een manier die lawaai en onnodig gebruik van energie voorkomt, terwijl ze nog steeds vol passagiers vliegen. Sinds 2000 heeft easyJet de CO2-uitstoot voor elke gevlogen kilometer van een passagier met meer dan een derde verminderd, onder andere door de invoering van lichtgewicht tapijten, trolleys en stoelen, taxiën met één motor en het verwijderen van papieren handleidingen uit vliegtuigen.

In 2019 werd easyJet ’s werelds eerste grote luchtvaartmaatschappij die de CO2-uitstoot van de gebruikte brandstof voor al haar vluchten compenseert via programmas die zijn geaccrediteerd door de hoogste verificatienormen, Gold Standard en de Verified Carbon Standard. CO2-compensatie is slechts een tussentijdse maatregel, en easyJet streeft ernaar om de hoeveelheid compensatie te verminderen zodra nieuwe technologieën beschikbaar zijn. Nieuwe technologieën worden nog steeds ontwikkeld, en de luchtvaartmaatschappij zal innovatie blijven ondersteunen, waaronder de ontwikkeling van emissieloze technologie zoals waterstofaandrijving. easyJet werkt ook samen met anderen in de sector om de luchtvaart op lange termijn opnieuw uit te vinden en CO2-vrij te maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions