Clicky


 


China wil geen nieuw onderzoek naar oorsprong coronavirus

China wil geen nieuw onderzoek naar oorsprong coronavirus
13-08-2021 10:30 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

PEKING - China wil geen nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO naar de oorsprong van het in Wuhan in 2019 opgedoken coronavirus. De WHO heeft opgeroepen tot nieuw onderzoek, maar de onderminister van Buitenlandse Zaken Ma Zhaoxu zei dat de Volksrepubliek "geen politieke inspanningen" wenst om de herkomst van het virus te achterhalen. China wil wetenschappelijke inspanningen.

"We zijn tegenstander van politieke onderzoeken", die volgens de onderminister het gezamenlijke rapport negeren. Een team van de WHO heeft begin dit jaar onderzoek gedaan in China en daarover een rapport uitgebracht. Het onderzoek richtte zich vooral op Wuhan en een laboratorium daar. De onderzoekers van het WHO-team achtten het destijds onwaarschijnlijk dat het virus daar op mensen is overgegaan, maar die theorie is nog springlevend.

Donderdag zei het hoofd van de WHO-onderzoekscommissie, de Deen Peter Ben Embarek, dat het wel goed mogelijk is dat het coronavirus in een laboratorium van een vleermuis op een mens is overgegaan. Embarek zei dat het mogelijk gaat om een labmedewerker die onderzoek deed naar vleermuizen.

Tijdens de onderzoeksmissie in China konden Embarek en zijn collega's moeilijk onderzoek doen naar de herkomst. Zo kregen ze geen documenten uit het laboratorium te zien en hebben ze niet kunnen vaststellen wat voor onderzoek daar werd gedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats