Clicky

 
Transport Online - Doden en gewonden door schietpartij in Britse Plymouth

Doden en gewonden door schietpartij in Britse Plymouth

Doden en gewonden door schietpartij in Britse Plymouth
12-08-2021 23:29 | Buitenland | auteur ANP

PLYMOUTH - [update] In de Britse havenplaats Plymouth zijn zes mensen - drie mannen en drie vrouwen - overleden door een schietpartij. De politie bevestigt dat de vermoedelijke schutter een van de dodelijke slachtoffers is.

"Twee vrouwen en twee mannen zijn op de plaats delict om het leven gekomen", aldus de politie in een verklaring. "Een andere man, vermoedelijk de schutter, is ter plekke gestorven." Een andere vrouw die gewond raakte bij de schietpartij werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar is daar volgens de politie korte tijd later aan haar verwondingen overleden.

De politie spreekt van een "ernstig vuurwapenincident" en gaat niet uit van een terreurdaad. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het incident gebeurde aan het begin van de avond. De hulpdiensten waren met veel mensen aanwezig en de omgeving is afgezet. Inmiddels is de situatie volgens de politie onder controle.

De Britse minister Priti Patel van Binnenlandse Zaken stond donderdagavond op Twitter stil bij de schietpartij. "Het incident in Plymouth is shockerend en mijn gedachten zijn bij de getroffenen." Vuurwapengeweld komt in Groot-Brittannië relatief weinig voor.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden