Clicky

 
Transport Online - Hamer: onderhandelingen over regering begin volgende week hervat

Hamer: onderhandelingen over regering begin volgende week hervat

Hamer: onderhandelingen over regering begin volgende week hervat
12-08-2021 15:36 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - VVD en D66 gaan maandag in gesprek met informateur Mariëtte Hamer om te praten over het regeerdocument waar ze deze zomer aan hebben geschreven. Zij schrijft in een brief aan Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp dat er vanaf begin volgende week al met andere partijen gesproken kan worden om te kijken of de hoofdlijnen waar de twee partijen overeenstemming over gevonden hebben, nader kunnen worden uitgewerkt.

Over het stuk zal nog onderhandeld moeten worden, want de VVD en D66 hebben hebben coalitiepartners nodig voor een meerderheid in het parlement. Het stuk dat is opgesteld, bevat volgens Hamer "bouwstenen" voor een regeerakkoord.

Ingewijden melden dat het gaat om de zeven belangrijkste thema's die Hamer in juni in haar eindverslag noteerde. Het ging dan onder meer om de "kansenrijke en inclusieve samenleving", duurzaamheid, digitalisering en innovatie, gezondheid, infrastructuur en wonen, veiligheid en internationale politiek.

Oplossingsrichtingen

Op deze onderwerpen is nu gesproken over "oplossingsrichtingen", zegt een ingewijde. Die kunnen vervolgens besproken worden met GroenLinks, de PvdA, het CDA en de ChristenUnie, die nog in beeld zijn om mee te doen in een nieuwe coalitie.

Het lukte tot nu toe niet om tot een mogelijke meerderheidscoalitie te komen omdat verschillende partijen tegengestelde eisen stelden. Zo zou D66 het liefst een progressieve coalitie zien, waar PvdA en GroenLinks voor nodig zijn. Die partijen weigeren elkaar vooralsnog los te laten. VVD en CDA willen echter niet in een coalitie waar die twee partijen allebei in zitten. De hoop is dat dit document helpt de impasse te doorbreken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden