Clicky

 
Transport Online - Hoge vrachttarieven stuwen winst rederij Hapag-Lloyd

Hoge vrachttarieven stuwen winst rederij Hapag-Lloyd

Hoge vrachttarieven stuwen winst rederij Hapag-Lloyd
12-08-2021 10:21 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

HAMBURG - De winst van de Duitse rederij Hapag-Lloyd is in de eerste zes maanden van dit jaar fors gestegen. De onderneming haalde voordeel uit de fors hogere vrachttarieven en de grote vraag naar containers.

Hapag-Lloyd sloot het halfjaar af met een winst van van 2,7 miljard euro. Dat was ruim tien keer meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. De inkomsten stegen in de meetperiode met 51 procent tot 8,8 miljard euro.

Door logistieke problemen, mede als gevolg van de coronacrisis, zijn de tarieven voor het verschepen van goederen geëxplodeerd. In de eerste helft van dit jaar liepen de vrachttarieven in doorsnee met 46 procent op.

Logistieke problemen

De leiding van Hapag-Lloyd merkt op dat de logistieke problemen nog wel enige tijd kunnen aanhouden. De situatie zal volgens het Duitse concern op zijn vroegst begin 2022 zijn genormaliseerd. Door de sector zelf zullen grote inspanningen geleverd moeten worden om de knelpunten in de leveringsketens op te lossen, zo klinkt het.

Het havenbedrijf van Hamburg (HHLA) kwam ook donderdag met resultaten. Ook het havenbedrijf merkt dat er grote verstoringen in de leveringsketens zijn. Dat een gestrand vrachtschip eerder dit jaar dagenlang de belangrijke scheepvaartroute door het Suezkanaal blokkeerde maakte de situatie alleen maar erger, benadrukt HHLA.

HHLA merkt dat er grote vertragingen zijn ontstaan, wat havenbedrijven voor logistieke uitdagingen hebben gezet. Het bedrijf sloot het eerste halfjaar af met een flink hoger resultaat in vergelijking met een jaar eerder toen de crisis hard toesloeg. De stijging was deels toe te schrijven aan de hogere vergoeding voor de opslag van containers. Daarnaast verwerkte de haven meer containers.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats