Clicky

 
Transport Online - Burgemeesters bespreken nieuw maatregelenpakket coronacrisis

Burgemeesters bespreken nieuw maatregelenpakket coronacrisis

Burgemeesters bespreken nieuw maatregelenpakket coronacrisis
12-08-2021 10:05 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen donderdag digitaal bijeen om het nieuwe maatregelenpakket tegen de coronacrisis te bespreken. Het kabinet maakt vrijdag bekend hoe de nieuwste maatregelen eruit gaan zien. Justitieminister Ferd Grapperhaus schuift aan bij de onlinevergadering.

De burgemeesters hebben er vorige maand op aangedrongen dat er een vergoeding of compensatie komt voor de zogenoemde 'dorpsfeesten'. Dat zijn lokale of regionale evenementen die door vrijwilligers worden georganiseerd en die niet door konden gaan toen het kabinet in juli de maatregelen weer aanscherpte. Dergelijke feesten vallen niet onder bestaande garantieregelingen. Het kabinet zou dat bekijken.

Ook is de burgemeesters beloofd dat het systeem met toegangstesten in de horeca voor 13 augustus opnieuw beoordeeld zou worden. "Als mensen vrij in en uit en heen en weer mogen lopen, kan er ook zonder opzet van alles misgaan. Daar hadden we al voor gewaarschuwd en dat is gebleken door diverse uitbraken in de nachthoreca", aldus beraadsvoorzitter Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen.

De burgemeesters van het beraad zijn voorzitter van hun veiligheidsregio. De veiligheidsregio's moeten handhaving van kabinetsbesluiten over coronamaatregelen organiseren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats