Clicky


Ontvoerde Hoofddorper gewond aangetroffen in woonwijk Delft

Ontvoerde Hoofddorper gewond aangetroffen in woonwijk Delft
11-08-2021 08:53 | Misdaad | auteur ANP

DELFT - [update 09:49 uur] De 56-jarige ontvoerde Hoofddorper, die enige tijd werd vermist, is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond aangetroffen in een woonwijk in Delft. Hij bleek uit een auto te zijn gezet door de ontvoerders, meldt de politie.

De man werd om 00.45 uur aangetroffen in de Van Assendelftstraat in Delft. Hij is door de ontvoerders mishandeld en werd nadat hij was aangetroffen direct naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling. De Hoofddorper is inmiddels herenigd met zijn familie. De politie doet onderzoek in Delft en heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook in Gouda sporenonderzoek gedaan.

De man werd donderdagavond ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius. Sindsdien werd volgens de politie "met man en macht" naar hem gezocht. "Meer dan honderd collega’s uit verschillende teams, rechercheurs en diverse specialisten uit meerdere eenheden, zijn dag en nacht bezig geweest om het slachtoffer zo snel mogelijk veilig thuis te krijgen", meldt de politie in een persbericht.

Het Openbaar Ministerie loofde 15.000 euro uit voor de tip die zou leiden tot de oplossing van deze zaak. "De massale media-aandacht en de hulp en het meedenken vanuit de samenleving heeft het onderzoek geholpen. De politie en het OM willen iedereen daarvoor bedanken", aldus de politie.

De politie meldde eerder er ernstig rekening mee te houden dat de daders zich hadden vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was. "Uit het onderzoek van het TGO is tot nu toe gebleken dat er geen enkele aanwijzing is dat de ontvoerde man deel uitmaakt van het criminele circuit. Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering", aldus de politie zondag. TGO staat voor Team Grootschalige Opsporing.

Donderdagavond werden vanwege de zaak zes mannen aangehouden in Gouda. Het gaat om drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres. Maandag werd hun voorarrest met twee weken verlengd. Ze moeten moeten 18 augustus voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Een rood Mercedesbusje met imperiaal dat bij de ontvoering werd gebruikt, werd zondag in Gouda teruggevonden.

In verband met het onderzoek naar overige verdachten wil de politie op dit moment niet meer informatie kwijt.