Clicky


Drie nepbankmedewerkers na achtervolging aangehouden in Ommen

Drie nepbankmedewerkers na achtervolging aangehouden in Ommen
10-08-2021 12:25 | Binnenland | auteur Redactie

OMMEN - De politie heeft afgelopen maandag drie nepbankmedewerkers aangehouden. Ze worden ervan verdacht een bewoner uit Ommen even daarvoor haar bankpassen en pincode afhandig te hebben gemaakt.

De bewoner aan de Groenling werd gebeld dat er mogelijk gefraudeerd werd met haar rekening en dat haar bankpassen zouden worden opgehaald. Terwijl ze de ‘bankmedewerker’ aan de lijn had, verscheen een andere persoon aan de deur om de passen op te halen. Omdat de bewoner het uiteindelijk niet vertrouwde, heeft ze hierop direct de bank en de politie gebeld. De rekeningen zijn geblokkeerd, waardoor er geen geld kon worden afgeschreven.

Terwijl agenten zich na de melding bij de bewoner meldden, namen andere agenten een kijkje in de omgeving of ze de verdachten konden vinden. Even later liepen ze een verdachte op het Vrijthof tegen het lijf. Hij nam direct de benen, maar kon na een korte achtervolging te voet en welkome hulp van omstanders worden aangehouden op de Bermerstraat. Daar werden ook de twee andere verdachten aangetroffen. In hun bezit werden de bewuste bankpassen aangetroffen, en ook goederen die kunnen worden gelinkt aan een vergelijkbare zaak in Dalfsen afgelopen zaterdag. Hierbij is een bewoner een onbekend bedrag kwijtgeraakt.

De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het gaat om twee mannen van 18 en een man van 21, allen uit Emmen. Helaas komt deze babbeltruc met zeer grote regelmaat voor, aldus de politie. 

Bij de aanhoudingen kreeg de politie zeer welkome hulp van twee omstanders tussen de Varsenerstraat en Bermerstraat. In alle haast zijn de agenten vergeten hun gegevens te vragen. De politie is dus nog op zoek naar deze twee toppers. Mochten zij zich hierin herkennen, dan wordt hen gevraagd contact op te nemen met de politie.