Clicky


 


Weer arrestaties na gewelddadigheden in Zeeland

Weer arrestaties na gewelddadigheden in Zeeland
09-08-2021 23:27 | Binnenland | auteur ANP

RENESSE - De politie heeft in Zeeland maandag weer een aantal jongeren aangehouden na ruim een week van gewelddadigheden in de provincie. De zaak zou deel uitmaken van een hele serie geweldsincidenten op Schouwen, denkt de politie. Die zegt blij te zijn met de vele tips en meldingen die zijn binnengekomen.

Op een camping in Burgh-Haamstede is maandag een 16-jarige jongen uit Abbenbroek opgepakt die mogelijk iemand van zijn fiets heeft beroofd. In de badplaats Renesse zijn vijf jongeren aangehouden na een vechtpartij. Kort na middernacht werd een 17-jarige jongen uit Dordrecht zomaar geslagen door een groep jongeren. Na het opstootje gingen vijf jongeren er in een auto vandoor. Die vijf zijn kort daarop aangehouden. Het zijn jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit Kaatsheuvel, Spijkenisse, Zevenbergen en Zierikzee. Het slachtoffer is onderzocht door een arts en heeft aangifte gedaan.

Inmiddels hebben zich nog vijf slachtoffers bij de politie gemeld, onder meer in Barneveld, Goes, Roermond en Valkenswaard. Vier zeggen te zijn mishandeld, de vijfde is van zijn fiets beroofd. De politie kijkt of en welke verbanden er zijn tussen alle incidenten.

Het is al zeker een week onrustig in Zeeland door tal van gewelddadige voorvallen, in onder meer Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Daarbij zijn jonge mannen geslagen en mishandeld, vaak vanuit het niets. Vrijdag moesten twee mannen met meerdere botbreuken in het gezicht naar het ziekenhuis nadat ze op een camping in Burgh-Haamstede in elkaar waren geslagen.

Zaterdag zijn drie jongens aangehouden voor geweld op Schouwen. Die zitten nog vast. De politie zei vorige week al een verband tussen enkele incidenten te vermoeden.

Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland zegt in een reactie op de recente geweldsincidenten vaker in contact te staan met politie en openbaar ministerie en te bespreken wat nodig is om een eind te maken aan de huidige ongeregeldheden. "Helaas denken enkele jongeren die vakantie vieren, samenkomen of uitgaan op Schouwen-Duiveland dat je je hier kunt misdragen, vernielen, mishandelen of elkaar beroven. Dit accepteren we niet. We zullen alle middelen die we tot onze beschikking hebben inzetten om hier een einde aan te maken."

Hij denkt dat met het aanhouden van de verdachten een eind is gekomen aan de reeks incidenten. "Dit is voor Schouwen-Duiveland uitzonderlijk en niet normaal."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions