Clicky

 
Transport Online - Ongeveer 30 miljard euro schade door overstromingen Duitsland

Ongeveer 30 miljard euro schade door overstromingen Duitsland

Ongeveer 30 miljard euro schade door overstromingen Duitsland
09-08-2021 20:29 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DÜSSELDORF - De rampzalige overstromingen midden juli in het westen van Duitsland hebben een schade van mogelijk 30 miljard euro veroorzaakt. Alleen al in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat het om ruim 13 miljard, blijkt uit de jongste schatting.

Regionaal premier Laschet maakte het bedrag bekend tijdens een speciale zitting van het deelstaatparlement in Düsseldorf. De schade in de zuidelijkere deelstaat Rijnland-Palts is minstens zo groot, zodat het geplande wederopbouwfonds 20 tot 30 miljard euro zou moeten omvatten, aldus Laschet. Dat is ruim het dubbele van een eerdere schatting.

Alle zestien Duitse deelstaten toonden zich al bereid dit bedrag op te brengen. "Daarom zijn we dankbaar voor deze landelijke solidariteit", zei Laschet. Voor de steun is een snelle procedure met speciale zittingen van het Duitse parlement noodzakelijk, mogelijk al deze maand.

Natuurramp

De overstromingen met ruim 180 doden gelden als de grootste natuurramp in Duitsland in ruim vijftig jaar. "Na alles wat ik de afgelopen weken heb gezien, ben ik nog steeds diep geschokt", aldus de premier.

Laschet, die volgende maand bondskanselier Merkel wil opvolgen, kreeg de afgelopen tijd veel kritiek voor de manier waarop hij optrad tijdens de crisis. Zo stond hij op de achtergrond te lachen toen de Duitse president een rampplek bezocht en de getroffen bevolking en hulpverleners toesprak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions